min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft nieuwe software gelanceerd waarmee het mogelijk wordt om zelf games te maken voor Windows en de Xbox 360. Het programma, genaamd Microsoft XNA Game Studio Express, is gebaseerd op C# Express 2005 en kan gratis gedownload worden.

Hoewel XNA Game Studio Express gratis is, kunnen de games alleen op Windows worden gedraaid. Voor de Xbox 360 is een abonnement genaamd de XNA Creators Club. Dit kost 99 dollar per jaar of 49 dollar per 4 maanden. Om games op het Windows platform te draaien volstaat het downloaden van het XNA Framework, dat te vergelijken is met het .NET Framework.

In versie 1.0 van XNA Game Studio Express is het nog niet mogelijk om games te maken voor Windows Vista, deze ondersteuning zal in een later stadium worden toegevoegd. Volgens Microsoft is de XNA Creaters Club de eerste van zijn soort. Om amateurs en hobbyisten aan te sporen games te gaan maken in Microsoft’s nieuwe studio zal er een actie worden gelanceerd waarbij de winnaar eeuwige roem krijgt in Xbox Live Arcade. Downloaden kan via deze link in de downloadssectie.