1 min

Tags in dit artikel

, , ,

AMD heeft gisteren laten weten dat het het Advanced Architecture and Technology Lab (AATL) heeft opgericht. AATL zal bestaan uit een team van mensen dat de komende jaren zal bekijken welke technologieën in de toekomst bepalend zullen zijn voor het chipontwerp.

De denktank van AMD zal gevestigd worden in Redmond, vlakbij de kantoren van softwaregigant Microsoft. De reden van de denktank is echter dat AMD op dezelfde voet wil komen als Intel. Het team zal dan ook niet kijken naar het chipontwerp in de komende vijf jaar, maar juist in de jaren daarna.

AATL zal onder leiding komen te staan van Rich Witek, die sinds 2002 bij AMD werkt. Zijn ervaring in de ontwikkeling van chips gaat echter veel verder, Witek werkte onder andere aan de ARM, PowerPC en Alpha processors en heeft inmiddels meer dan 26 jaar ervaring.

Uiteindelijk zullen er ongeveer 30 tot 40 mensen in het team plaats gaan nemen, maar in eerste instantie zullen er minder mensen werken. AMD wilde echter geen planning vrijgeven, mogelijk zal het bedrijf bij gebleken succes nog meer vestigingen van AATL gaan openen.