1 min

Veel telecombedrijven kijken weer uit naar de drukste tijd van het jaar, de jaarwisseling. Het aantal SMSjes dat verstuurd zal worden, wordt het grootste aantal ooit bij een jaarwisseling. Dat is althans de verwachting. Om deze reden zetten veel telecombedrijven extra kracht in om het verkeer te kunnen verwerken. Grote problemen worden echter niet verwacht.

Zoals elk jaar is het wel noodzaak dat de consumenten een paar keer probeert om zijn of haar geliefde te bereiken. KPN geeft al aan om bepaalde nummers voorrang te zullen geven in het verkeer, zo krijgt het noodnummer 112 een voorrangsplaats. Vodafone pleegt onderhoud aan haar netwerken op drukke plaatsen, zodat ook deze tijdens oud & nieuw het gewoon blijven doen.

Telfort geeft vooral aan geduld te hebben: "Het zal wat langer duren voor je smsje is verstuurd, maar dat is normaal rond die tijd".

De statistieken van vorig jaar liegen er niet om, 7,7 miljoen SMSjes voor KPN, 10,1 miljoen SMSjes voor Vodafone en Orange moest het doen een (magere?) 6,1 miljoen SMSjes. Alle telecombedrijven geven aan nu meer klanten te hebben en dus verwachten ze meer verkeer. Met deze redenen en het algemene verbruik van de afgelopen maanden verwachten veel telecom bedrijven een record te vestigen.