2min

Tags in dit artikel

,

Konica Minolta heeft zijn nieuwe Auto Inspection Technology (AIT) toegevoegd aan zijn Intelligent Quality Care-systeem IQ-501. Daarmee wordt automatisch ieder afzonderlijk geprint blad geïnspecteerd, en ervoor gezorgd dat alleen de bladen die aan de strengste eisen voldoen worden geleverd.

Konica Minolta ontwierp AIT als een volledig geautomatiseerde inspectietechnologie met een gesloten circuit. De technologie controleert geprinte bladen op bijvoorbeeld vuil, onjuiste paginavolgorden en afbeeldingen die niet aan de norm voldoen.

Gebruikers kunnen de automatische rapportage van AIT via een webbrowser bekijken. Ook worden eventuele extra prints automatisch gegenereerd. Bij eventuele problemen is er dus geen menselijke tussenkomst nodig.

Kosten besparen

Volgens Karl-Friedrich Edenhuizen, Production Printing Product Manager bij Konica Minolta Business Solutions Europe, kunnen bedrijven met AIT kortere doorlooptijden realiseren. Daarnaast vinden operators het systeem volgens Edenhuizen eenvoudiger te gebruiken, en kunnen zij meer tijd vrijmaken voor andere taken.

AIT ondersteunt productieprinters en alle afwerkingsmodules van de AccurioPress-serie, inclusief modules voor boeken en brochures. De technologie moet de productiviteit verhogen en ervoor zorgen dat eventuele misdrukken tot een minimum beperkt worden.

Dankzij het systeem is handmatige inspectie overbodig, evenals handmatige interventie. Dat beperkt het aantal prints, waardoor klanten kosten kunnen besparen en hogere marges kunnen behalen, aldus het bedrijf.

IQ-501

AIT is onderdeel van het IQ-501 Intelligent Quality Care-systeem. Dat systeem moet consistentie en registratienauwkeurigheid naar een hoger niveau brengen. Het systeem gebruikt onder meer machine-automatisering om tijd te besparen en extra waarde te creëren voor printbedrijven en hun klanten.

AIT sluit hier volgens Edenhuizen goed bij aan. “Wij willen altijd dat onze vooruitstrevende klanten de beste resultaten krijgen met minimale inspanningen. Deze technologie helpt hen en hun klanten om de gewenste resultaten op de meest efficiënte manier te bereiken en garandeert dat alleen opdrachten die voldoen aan de hoogste norm de drukkerij verlaten.”