1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na de vele klachten van gebruikers over de iPhone vanwege het niet ondersteunen van third-party software, is Apple nu dan toch overstag gegaan. Het is dus straks mogelijk én legaal om software die niet door Apple is ontwikkeld te gebruiken op de iPhone.

Gebruikers moeten echter nog even wachten. De developers kit van Apple, zal niet eerder dan februari gaan verschijnen. Volgens topman Steve Jobs zal dit in ieder geval het wachten waard zijn. De developers kit zorgt er namelijk voor dat de applicaties veilig en wel op de iPhone gebruikt kunnen worden.

Third-party software op de iPhone draaien was al langer mogelijk. Hackers hadden het eerder al voor elkaar gekregen om de iPhone volledig te kraken. Apple trad echter hard op tegen gebruikers die applicaties gebruikten die niet door Apple werd ondersteund. Zo werden iPhones met illegale firmware geblokkeerd en onbruikbaar gemaakt. Dit leed alleen maar tot meer commoties. Nu dus bekend is gemaakt dat Apple third-party software gaat ondersteunen kan de rust rondom de iPhone weer voor een deel terug keren.