Nadat eerder Orange al met één oplossing voor mobiel en vast bellen kwam, heeft nu ook debitel een dienst geïntroduceerd waarmee dat mogelijk is. Verschil is echter dat je bij Debitel gewoon bij je huidige internetprovider kunt blijven.

debitel One is qua opzet gelijk aan de dienst van Orange. Buiten de deur belt de gebruiker via het mobiele netwerk van debitel, maar zodra de gebruiker thuiskomt schakelt de telefoon over op het Wi-Fi netwerk thuis. Behalve een mobiel nummer krijgt de gebruiker ook een vast nummer, binnenkort is het mogelijk om het vaste nummer mee te nemen naar debitel.

Voordelen van dit systeem is dat de gebruiker thuis gratis naar vaste aansluitingen in Nederland en voor concurrerende tarieven naar buitenlandse nummers belt. Gesprekken naar mobiele telefoonnummers worden verrekend uit de debitel belbundel. Benodigdheden voor de dienst zijn uiteraard een breedband internetverbinding met Wi-Fi accesspoint thuis, een mobiel abonnement bij debitel en een telefoon die het Wi-Fi protocol en het VoIP protocol SIP ondersteunt. Overigens is elk Wi-Fi accesspoint geschikt om van debitel One gebruik te kunnen maken, dus niet alleen het draadloze netwerk thuis.

"Elke klant moet kunnen bellen tegen de voor hem of haar meest aantrekkelijke tarieven. We zien nu dat klanten thuis de mobiele telefoon vaak gebruiken uit gemak, terwijl het over het algemeen voordeliger is om de vaste telefoon te gebruiken. Wij willen onze klanten tegemoet komen en ze voorzien van een product waarmee ze altijd het meest voordelig uit zijn. VoIP is de toekomst en deze technologie maakt het mogelijk om onze klanten dit voordeel te bieden", aldus Joël Becher van debitel Nederland.