1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Truphone, het bedrijf achter de gelijknamige VoIP software heeft haar applicatie gekoppeld aan Google Talk, waarmee er een koppeling wordt gemaakt tussen een VoIP dienst en een Instant Messenger.

Truphone lanceerde haar VoIP software vorig jaar. De applicatie is momenteel alleen geschikt voor een aantal Nokia telefoons die Wi-Fi mogelijkheden hebben, maar het bedrijf wil daar in de toekomst meer telefoons, waaronder Windows Mobile apparaten, aan toevoegen. Met de software is het mogelijk om via een draadloos netwerk met een telefoon VoIP gesprekken te voeren, wat goedkoper is dan via een mobiel of vast telefoonnetwerk.

Als Truphone gebruikers in de buurt komen van een gratis Wi-Fi dienst schakelt de telefoon automatisch over op VoIP. Dankzij de koppeling die nu gemaakt is met Google Talk kunnen gebruikers van deze software ook direct zien of iemand met een Truphone telefoon binnen het bereik is van een Wi-Fi netwerk.
Vervolgens kan er zowel vanaf de telefoon als vanuit Google Talk verbinding worden gemaakt tussen de twee diensten en deze gesprekken zijn gratis.

Het bedrijf heeft een filmpje op YouTube geplaatst om de werkwijze en de werking te verduidelijken, dat filmpje is hier te vinden. Meer over de software is te vinden op de site van Truphone.