1 min Devices

NOD32 snelste virusscanner onder Vista

NOD32 is de snelste virusscanner onder Windows Vista. Dat blijkt uit de Virus Bulletin Comparative Review van februari. Van 15 verschillende antivirus-pakketten scande NOD32 het snelst uitvoerbestanden onder het nieuwe besturingssysteem en won hiermee een Virus Bulletin 100% award.

NOD32 snelste virusscanner onder VistaVirus Bulletin is een onafhankelijk magazine en testlab, gespecialiseerd in antivirus- en malware-testen. De VB100% award wordt uitgereikt aan virusscanners die alle aanwezige virussen signaleren.
"ESET, de ontwikkelaar van NOD32, is al negen jaar de leverancier met de meeste VB 100% awards. Met deze onderscheiding komt het totaal op 42 te staan", aldus John Hawes van Virus Bulletin. "De snelheid van NOD32 blijft indrukwekkend, en met een scan-score van nul missers, kunnen we ook nu NOD32 weer belonen".

NOD32 gebruikt ThreatSense-technologie, een uitgebreid detectiesysteem dat gebaseerd is op heuristische scantechnieken. Hierdoor kunnen ook onbekende bedreigingen worden geïdentificeerd.

Bron:Techzine Redactie