2min Security

NOD32: nog weinig vertrouwen in Vista virusscanner

Weinig IT-managers besluiten om bij een overstap naar Vista alleen nog gebruik te maken van de virusscanner die Microsoft tegen een kleine vergoeding met het besturingsprogramma meelevert. Dat blijkt uit een enquete die NOD32 onder 102 bezoekers van de Heliview-conferentie IT Security in Utrecht hield.

Van de ondervraagden geeft 88 procent aan bij een overstap naar Vista gebruik te zullen maken van een andere virusscanner dan die van Microsoft. Tien procent zegt wel voldoende vertrouwen te hebben in de veiligheid van Vista en de virusscanner. De overige twee procent wil zowel de Vista virusscanner als een extra scanner gebruiken.

NOD32: nog weinig vertrouwen in Vista virusscannerBij de keuze voor een virusscanner kijkt 26 procent van de ondervraagden als eerste naar de prijs. 24 procent gaat voor de snelheid en 21 procent kijkt als eerst naar de centrale beheermogelijkheden. De snelheid van het binnenhalen van updates is voor 17 procent erg belangrijk, terwijl 12 procent kijkt naar de belasting van het systeem en/of het netwerk.

"Hoewel men aangeeft op prijs te kiezen, blijken toch weinig mensen vertrouwen te hebben in de meegeleverde virusscanner van Microsoft. Ze verwachten dus een mindere effectiviteit. Hoewel Vista sterk is verbeterd op beveiligingsgebied ten opzichte van Windows XP, volgen veel mensen dus het advies van diverse experts om software van specialisten te blijven gebruiken", aldus Nienke Ryan, Product en Strategie manager bij NOD32 Nederland.

Overigens denkt het grootste deel van de ondervraagde IT-managers dat antivirus-leveranciers over tien jaar nog steeds bestaan. 12 procent denkt dat specialistische bedrijven op dit gebied in de toekomst mogelijk zullen verdwijnen, de rest is er zeker van dat dergelijke bedrijven zullen blijven bestaan.

Bron:Techzine Redactie