2min

Tags in dit artikel

,

De Nederlandse computerbouwer Cenio heeft een tweetal kunstzinnige laptops op de markt gebracht. Het ontwerp van de laptops is verzorgd door de eveneens Nederlandse kunstenaar Selwyn Senatori.

Cenio is sinds enige tijd op de markt en biedt bedrijven en consumenten de mogelijkheid om computers in elke gewenste kleur en met opdruk te leveren. Om te benadrukken dat qua design alles mogelijk is bij het bedrijf, heeft het bedrijf nu twee laptops laten ontwerpen door Selwyn Senatori.

Er zijn twee modellen, genaamd King en Queen. Beide laptops zijn aan de buitenzijde voorzien van een kleurrijk schilderij en aan de binnenkant zijn eveneens illustraties van de kunstenaar te zien. Beide modellen zijn in een beperkte oplage van 100 stuks verkrijgbaar.

Beide modellen hebben vrijwel dezelfde specificaties, het King model heeft een iets groter scherm van 15,4 inch. Het Queen model heeft een 14,1 inch scherm. De processor in beide modellen is een Intel Core 2 Duo met een kloksnelheid van 1,86GHz en er is 1024MB geheugen voorzien. De harde schijf van het King model heeft een capaciteit van 120GB, het Queen model moet het met 20GB minder doen. Een ingebouwde webcam, Bluetooth en Wi-Fi zijn aanwezig om het geheel te complementeren. Beide laptops draaien op Windows Vista Home Premium.

Inclusief BTW en verzendkosten kost de King m1550 2.149 euro, de Queen m1410 kost 2.099 euro. De laptops zijn te koop op arttops.nl en zijn tot 20 februari ook te zien op de expositie van Selwyn in de Holland Art Gallery op de vijfde verdieping van de Bijenkorf in Amsterdam.