1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Belinea heeft een nieuwe laptop geïntroduceerd. Van dit bedrijf mochten we enige tijd niets meer vernemen, het bleef namelijk lang stil. Maar er is nu een inhaalslag gemaakt, Belinea heeft aangekondigd laptops te gaan verkopen voor onder de driehonderd euro.

Het speciale hieraan is dat het geen netbook betreft, maar een ‘gewone’ laptop van 15,4-inch. De laptop richt zich dus volledig op het budget-segment. Een nadeel, de laptop is niet voorzien van een besturingssysteem, die moet de gebruiker dus nog zelf installeren. De verdere specificaties zijn alsvolgt, Celeron-M 530 1.73GHz als processor, 2048MB werkgeheugen, 160GB harde-schijf, DVD+/-RW DL optisch station, 3x USB 2.0, een LAN-poort en WLAN.


De laptop komt, naar zeggen van Belinea, alleen uit in Duitsland. De laptop richt zich dus volledig op de Duitse markt. Maar, Belinea laat wel weten bezig te zijn met een goedkope laptop die ook in de Benelux mag verschijnen. Die laptop moet dit jaar nog uitkomen, wanneer is nog onbekend. Men mikt op voor de zomervakantie. De laptop die enkel in Duitsland uitkomt draagt het typenummer ‘c.book 1500’.