Acht studenten van de opleiding small business en retail management in Amersfoort hebben een nieuwe uitvinding gedaan die RSI bij het gebruik van een muis moet tegengaan. Het gaat om een warmtegevoelige sticker die verkleurt als de muis te lang in de hand gehouden wordt.

De acht studenten hebben het bedrijfje scMbition opgericht en verkopen de zwarte sticker die op de rug van een muis geplakt kan worden. Als de hand twintig minuten lang op de muis gehouden wordt, verkleurt de sticker, tot hij uiteindelijk knalrood is en in het wit het woord ‘Stop’ toont.

Dat zou het moment moeten zijn waarop de gebruiker een pauze inlast en wat oefeningen gaat doen. Als de sticker vervolgens weer afgekoeld is kan de muis weer gebruikt worden. Alhoewel een stickertje niet alle RSI problemen kan verhelpen is het volgens de studenten wel een goede en goedkope oplossing om RSI tegen te gaan. "Oplossingen tegen RSI vormen een dure business. Een beetje aanpassing van de werkplek kost 250 euro. Wij zochten een goedkope oplossing en hebben die gevonden in de muissticker. Het stickertje kost 2,99 euro", aldus Eva Agterberg, één van de acht studenten en tevens directrice van van scMbition.

De RSI-vereniging is blij met de sticker en dat er weer aandacht wordt gecreëerd voor het onderwerp, maar plaatst wel kanttekeningen bij het product. Voorzitter Corrie Kooijman wil graag wetenschappelijke onderbouwing zien van de sticker, de stichting is op de hoogte van het idee, maar wil graag zien wat de effecten van de sticker zijn. Mogelijk gaat de stichting de sticker laten testen door haar testpanel van zestig personen.

De sticker kost dus 2,99 euro en daar komt nog eens 0,88 euro aan verzendkosten bij. De sticker is te bestellen op de website van scMbition.