2min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung hoopt de markt voor ultramobile PC (UMPC) een nieuwe impuls te geven met haar nieuwe Q1P UMPC. Volgens Samsung is de Q1P de eerste UMPC die gecertificeerd is voor Windows Vista.

De Q1P werd door Samsung afgelopen januari al door Samsung getoond op de CES in Las Vegas, het bedrijf heeft de UMPC echter gisteren officieel aangekondigd. Onder de behuizing schuilt een Intel Pentium M ULV processor met een kloksnelheid van 1,0GHz. Daarnaast is er een 60GB hardeschijf en 1GB aan DDR2 geheugen aanwezig. De batterij gaat langer mee dan de vorige UMPC van Samsung, er kan nu 2,5 uur gewerkt worden met een volle batterij.

Aan de buitenkant is een zeven inch groot LCD touchscreen te vinden en qua connectiviteit kan de Q1P bogen op Bluetooth en Wi-Fi. De specificaties zijn blijkbaar voldoende om Windows Vista op de UMPC te laten draaien, het is niet bekend in hoeverre deze versie is beperkt ten opzichte van de PC versies van Vista.

Zowel Samsung als Microsoft zijn erg blij met het nieuwe product en hopen dat de Q1P de populariteit van deze nieuwe generatie computers zal verhogen. "Sinds de introductie van de Q1 UMPC is Samsung niet afgeweken van haar toewijding om deze nieuwe categorie te ontwikkelen en te laten groeien. Dat de Q1P geschikt is voor Vista is hier het bewijs van en nu kunnen consumenten ook onderweg gebruikmaken van de opties en voordelen van Vista", aldus Bret Berg, Senior Product Marketing Manager van Samsung.

De Samsung Q1P is per direct verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 1.299 dollar.