1 min Devices

Eerste open source auto gepresenteerd op AutoRAI

Op de AutoRAI is ’s werelds eerste open source auto geïntroduceerd. Aan het project hebben meerdere mensen een handje geholpen, waaronder studenten van technische universiteiten en de Stichting Natuur en Milieu.

Eerste open source auto gepresenteerd op AutoRAIDe nieuwe auto, c,mm,n (uitspraak: common) genoemd, is volledig ontwikkeld via een online gemeenschap. De gemeenschap waar de auto ontwikkeld is, is te vergelijking met Wikipedia. Doordat de auto open source is, zijn alle blauwdrukken van de auto op internet te verkrijgen, zodat iedereen ideeën en aanpassingen kan invoegen. Men moet dan wel de toegevoegde ideeën ook weer terug spelen naar de online gemeenschap.

Bij de ontwikkeling van c,mm,n speelde het milieu een zeer grote rol. Uiteindelijk is hier een auto uitgerold welke volledig op waterstof rijdt en enkel water uitstoot. Zelfs de vrijgekomen remenergie wordt teruggewonnen om later weer gebruikt te kunnen worden.
Ook is in de auto te zien dat er een hele hoop nieuwe techniek in is gezet, zo communiceren de auto’s bijvoorbeeld ook onderling. Ook kan door deze communicatie de bestuurder gewaarschuwd worden voor gevaarlijke wegsituaties.

Bron:Computer Idee