1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel heeft "de nieuwe generatie flashgeheugen" onthuld, welke misschien alle soorten geheugen in de PC kan vervangen.

Alhoewel apparaten gebaseerd op het nieuwe "phase-change" geheugen nog niet in productie zijn, heeft Justin Rattner, Intel’s chief technology officer, een wafer van productiekwaliteit vertoond op het Intel Developer Forum. Tijdens zijn keynote claimde Rattner dat de technologie tien jaar in ontwikkeling is geweest en de voordelen van phase-change geheugen enorm groot zijn.

Apparaten gebaseerd op het nieuwe type geheugen kennen een levensduur van meer dan een miljoen write-cycles. Tevens zal informatie opgeslagen op het geheugen maar liefst tien jaar meegaan, zonder enige vorm van stroomvoorziening. Evenals RAM zal het beschrijfbaar zijn op single-bit niveau.

Rattner vertelde dat phase change "letterlijk de potentie heeft om DRAM te vervangen". Gegeven dat huidig DRAM, gebruikt als hoofdgeheugen in elke PC, veel sneller is dan traditioneel Flashgeheugen, is het nogal een verheven claim. Blijkt de claim werkelijkheid te worden, zal phase-change in de toekomst de enige vorm van geheugen worden, voor zowel DRAM-achtig geheugen als permanent geheugen.