2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Terwijl Microsoft de lippen stijfhoudt als het aankomt op de releasedatum van het eerste Service Pack van Windows Vista, heeft Intel CEO Paul Ottelini tijdens een telefonisch conferentiegesprek laten weten dat SP1 zich eind dit jaar zal aandienen.

Ottelini begon zijn verhaal met de melding dat Intel niet zal overstappen op Vista voordat SP1 er is en dat andere bedrijven hetzelfde doen. Ottelini meldt dit overigens iedere keer als hem gevraagd wordt wat de impact van Vista dit jaar zal zijn op Intel, dat was dus niet het meest interessante van zijn verhaal.

Ottelini liet namelijk weten wanneer Vista binnen zijn bedrijf geïmplementeerd zal worden, namelijk in het vierde kwartaal van 2007, waarschijnlijk rond oktober of november. Voor Microsoft was de melding van Ottelini in ieder geval geen reden om haar standpunt rond de releasedatum van SP1 te wijzigen. Een woordvoerder van de softwaregigant liet weten dat het nog te vroeg is voor een releasedatum van SP1 en dat Microsoft momenteel nog druk bezig is met het ontvangen en verwerken van feedback.

Analisten vinden het echter niet slim dat Microsoft zich zo op de vlakte houdt over de releasedata van haar Service Packs. Het bedrijf heeft wel een roadmap van Service Packs op haar website, maar Vista komt daar niet in voor en voor andere besturingssystemen is de releasedata van Service Packs niet nauwkeuriger dan een half jaar. Analisten vinden dat Microsoft daarin transparanter moet zijn, zeker als bedrijven de implementatie van een besturingssyteem laat afhangen van een Service Pack.