min

Tags in dit artikel

, ,

De HD-DVD beveiligingscode ligt op straat, de AACS LA (Advanced Acces Content System Licensing Administrator). Men weet nog niet waar de code vandaan komt. AACS LA heeft geprobeerd de code, die inmiddels op verschillende site te vinden is, van het internet te laten verwijderen.

Het AACS LA is verantwoordelijk voor de kopieerbeveiliging en heeft in een brief aan Google gevraagd of ze alle links naar de verschillende sites die de code gepubliceerd hebben willen verwijderen. Het is echter praktisch onmogelijk om alles te verwijderen aangezien vele sites de code overnemen. De sites die de code publiceren zullen sterk in aantal groeien.

Niet alleen zoekmachines publiceerde de code, maar ook de nieuwssite Digg.com toont de code op hun site. Ze werden echter gedwongen door hun gebruikers, omdat zij het niet pikten dat Digg.com de codes steeds verwijderde. Zo stuurde de gebruikers steeds in nieuwe berichten de codes, en gingen andere gebruikers weer stemmen op de codes, zodat deze codes op de voorpagina verschenen.
Kevin Rose, mede-oprichter van Digg, schrijft op zijn blog: "Nu, na het lezen van honderden artikelen en duizenden commentaren, hebben we besloten de codes te laten staan. Jullie zien Digg liever vechtend ten onder gaan dan dat de site buigt voor een groter bedrijf. We verwijderen deze verhalen niet meer en zullen de eventuele gevolgen accepteren. Als we verliezen, dan hebben we in ieder geval gevochten."