min

Tags in dit artikel

, , ,

AMD heeft grote plannen met K10, waarbij onder andere ook een nieuwe merknaam bijhoort. Het bedrijf zal dan ook in het hig-end segment langzaam afstand nemen van de bekende Athlon merknaam.

Over twee weken zal AMD langzaam een start maken met de introductie van haar nieuw merknaam voor haar high-end desktopprocessoren. De naam, Phenom, zal de oude naam Athlon vervangen in het gehele high-end K10 aanbod. Dual-core Kuma processoren zullen Phenom X2 gaan heten, quad-core Agena’s zullen Phenom X4 heten. Agena FX processoren krijgen de naam Phenom FX. Het bedrijf zal de Athlon en Sempron merknaam behouden op zowel de mid-range als low-end producten.

Phenom wordt uitgesproken als de afgekorte versie van het woord "phenomenal", fenomenaal. Het bedrijf zal haar Phenom X2 en X4 processoren promoten met de slogan "Experience the Phenomenal", beleef het fenomenale.

Merknamen zijn niet de enige noemenswaardige verandering binnen AMD’s next-generation processoren. Het bedrijf zal deze zomer afstand gaan doen van haar beschrijvend SKU systeem en vervangen door iets meer esoterisch. "Athlon 64 X2 4000+ 45W 1MB L2 Brisbane," bijvoorbeeld, wordt hernoemd naar "AMD BE-2400."

AMD wilde niet de strategie voor de naamgeving van de Agena, Kuma en Rana processoren vrijgeven, maar kon wel bevestigen dat de K10 familie dezelfde naamgeving krijgt als de low-power 65nm processoren.