1 min

Tags in dit artikel

, ,

De populaire website YouTube zal binnenkort direct te ontvangen zijn via Apple’s TV set-top box.

Apple verklaart dat vanaf midden-juni Apple TV gebruikers in staat worden gesteld om YouTube-filmpjes automatisch te streamen naar hun televisies. In de huidige situatie hebben Apple TV gebruikers alleen toegang tot media van Apple’s iTunes muziek- en videodienst.

De overstap kan enkele risico’s met zich meebrengen, waaronder klachten over copyrightschendingen, klachten waar YouTube tevens mee kampt. YouTube wordt momenteel aangeklaagd voor maar liefst één miljard dollar door Viacom, nadat gebruikers duizenden video’s op de site hadden geplaatst terwijl hun het recht daartoe ontbrak. Viacom reageerde vlak na de aankondiging van Apple op een vriendschappelijk toon: "Wij zijn altijd alert wanneer het gaat om de bescherming van onze copyrights. Maar we verwelkomen de kans om Apple een licentie aan te bieden, zoals we dat bij alle distributeurs doen."

Apple voegde toe dat YouTube-members tevens kunnen inloggen op hun accounts, via de Apple TV. Apple kondigde als laatst mede dat het binnenkort een model van de Apple TV gaat verkopen met een harde schijf van 160GB, vier keer meer dan het huidige model. De nieuwe Apple TV gaat 399 dollar kosten, tegenover de 299 dollar van de huidige versie.