1 min

Tags in dit artikel

, ,

Voorlopig zal de iPhone niet in Europa verkrijgbaar zijn. Dit komt omdat Europese telecombedrijven de houding van Apple te arrogant vinden.

Apple zou te veeleisend zijn tegenover Europese telecombedrijven en daarom willen deze geen samenwerking aangaan met Apple, dit meldt onderzoeksbureau Current Analysis. Het is al een lange tijd stil rond de release van de iPhone in Europa. Het enige wat Apple over de release heeft gezegd is dat de iPhone ‘later dit jaar’ in Europa verwacht wordt.

Apple vertrouwd op dit moment op Orange. Dit komt omdat Orange als enige provider in bijna heel Europa actief is. Tevens beschikt Orange over een dekkend datanetwerk (EDGE). Als Orange niet met Apple zou gaan samenwerken is de kans groot dat de iPhone in de losse verkoop terecht zal komen. Voor Apple is dat niet wenselijk aangezien de meeste mobiele telefoons in Europa met een abonnement verkocht wordt. Losse verkoop kan zorgen voor een grijze import naar Amerika aangezien er geen simlock op de iPhone zal zitten.

Over twee weken wordt de iPhone in Amerika gelanceerd. De iPhone zal alleen in de telecomwinkel van AT&T en in de Apple-store beschikbaar zijn.