2min

Tags in dit artikel

, , ,

Dinsdag zal Apple mogelijk de release van de iPhone in Europa gaan aankondigen. Er is dan namelijk een persconferentie gepland in Londen, het onderwerp daarvan is echter onbekend. Er wordt dus verwacht dat het gaat over de release van de iPhone in Europa.

In de Verenigde Staten heeft Apple een deal gesloten met AT&T. Nu de iPhone echter gehackt is, kunnen ze er bij AT&T vanuit gaan dat ze veel minder winst zullen maken. In Europa zal de iPhone eerst uitkomen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Hier zal dan gebruik gemaakt worden van de providers O2, T-Mobile en Orange.
De Financial Times meldt dat deze providers waarschijnlijk zo’n 10 procent van de behaalde inkomsten met de iPhone, moeten betalen aan Apple.

In de Verenigde Staten zijn al zo’n één miljoen exemplaren van de iPhone verkocht, dit werd met de iPod na pas twee jaar behaald. Apple zelf denkt dat dit verkoopsucces mede komt door het touchscreen van de iPhone. Verwacht wordt dat er aan het eind van 2008 zo’n tien miljoen iPhones verkocht zijn.

Hoe veel de iPhone in Europa gaat kosten is nog niet bekend. Of de prijsverlaging die in de Verenigde Staten doorgevoerd is, ook hier geldt is niet duidelijk. Ook is het niet duidelijke of de iPhone compatible is met het 3G netwerk. Met de Amerikaanse versie is dat namelijk niet het geval. Dit zou betekenen dat men in Europa geen gebruik kan maken van snel internet via het mobiele netwerk.