2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nu er weinig meer valt te speculeren over de iPhone zelf, wordt er nu druk gespeculeerd over de vraag wanneer de iPhone in Europa zal verschijnen en welke provider(s) de telefoon gaan aanbieden. Zo zou er momenteel sprake van zijn dat de telefoon eerst in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië op de markt zou komen en dat elk land een andere providers heeft die de telefoon gaat aanbieden.

Vorige week meldde de website Bright.nl nog dat het van bronnen rond provider Vodafone vernomen zou hebben dat deze provider het exclusieve leveringsrecht voor de iPhone in Europa zou krijgen. Gisteren bracht de Duitse krant Rheinische Post echter het bericht dat T-Mobile de strijd om de rechten van Vodafone zou hebben gewonnen. T-Mobile liet op haar beurt weten niet in te willen gaan op de geruchten.

En vandaag kwam de Britse pers met de mededeling dat de strijd in Groot-Brittannië gewonnen zou zijn door O2, een dochteronderneming van het Spaanse Telefonica. O2 heeft echter laten weten geen deal gesloten te hebben met Apple en wilde niet ingaan op de vraag of er onderhandelingen plaatsvinden. Volgens de berichten is Apple in onderhandeling met vier grote Europese providers, maar ook die berichten zijn door niemand bevestigd.

Een ander onbevestigd bericht verscheen vandaag in de Financial Times. Volgens de krant zal de iPhone in eerste instantie alleen in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië uitgebracht zal worden. Andere Europese landen zou dan pas ergens volgend jaar aan de beurt zijn.