1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De ANWB heeft een programma gelanceerd waarmee mensen in het buitenland ook hun weg kunnen vinden als ze met pech staan. Het gaat hierbij om de landen Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Italië, Polen, Rusland, Turkije, Tsjechië en zelfs China.

Het programma werkt doormiddel van een categorieën overzicht, de gebruiker heeft hierbij de keuze uit: ‘gesprek beginnen’, ‘pech onderweg’, ‘voor de auto’, ‘reizen’, ‘accommodatie’, ‘hulp & gezondheid’ en ‘winkelen’. De categorieën zijn gebaseerd op de vraagbaak van de ANWB. Buiten dat het allerlei teksten bezit waarmee gebruikers een beetje hun weg kunnen vinden in het buitenland, zijn er ook telefoonnummers beschikbaar voor steunpunten in het desbetreffende land.

De gebruikers kunnen hun telefoon het woord laten doen, omdat de teksten die beschikbaar zijn ook omgezet kunnen worden naar spraak. Zo praat de telefoon dus voor jou. De applicatie draait op GSM’s die Java MIDP 2.0 ondersteunen en toegang tot mobiel internet hebben. De kosten; drie euro voor leden, en vier euro voor niet-leden. Exclusief de gesprekskosten.