min

Tags in dit artikel

, ,

Met Polyglott wordt het navigatiesysteem van TomTom meteen een woordenboek voor buitenlandse talen.

Het Duitse bedrijf Jourist Verlag heeft een vertaalprogramma ontworpen, dat op TomTom navigatiesystemen werkt. Met deze software wordt de TomTom omgetoverd tot een electronisch woordenboek, met 320.000 woorden en meer dan 2000 idiomen, die door het systeem uitgesproken kunnen worden. De bediening is vrij eenvoudig, en werkt via het touchscreen van de TomTom.

De translator is momenteel in de winkel te koop voor 24,99 per taal als CD-ROM en 19,99 als downloadversie op www.jourist.de. De volgende talen zijn beschikbaar: Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens en Nederlands. Deze talen zijn natuurlijk ook als pakket te kopen. Dit pakket gaat ongeveer 49,99 kosten op CD-ROM en 39,99 als downloadversie met handleiding in PDF-formaat.

De Translator kan samen met de normale TomTom software op een SD-kaart worden geplaatst of op een lege kaart. Elke taal heeft ongeveer 40 MB vrije ruimte nodig.

De volgende TomTom’s zijn compatibel met te software: TomTom Classic, TomTom 300, 500, 510, 700, 710, 910 maar ook op de TomTom ONE en TomTom ONE XL.