1 min

Tags in dit artikel

, ,

Pioneer is deze week begonnen met het verschepen van haar nieuwste plasma-tv’s. De nieuwe modellen zouden donkerdere zwartniveau’s moeten geven dan enig ander plasmamodel op de markt.

De nieuwe HDTV’s behoren tot Pioneer’s Kuro serie. Volgens het bedrijf heeft het een nieuwe technologie ontwikkeld die de zwartweergave tot 80% donkerder weergeeft dan haar voorgaande modellen.

Een te lichte zwartweergave is een van de meest gehoorde klachten als het gaat om plasma-tv’s sinds het begin van de plasma vs. LCD oorlog. De zwartweergave is een belangrijk aspect van een tv, omdat het o.a. diepte toevoegt aan het beeld.

Pioneer heeft vier Kuro HDTV’s gelanceerd die beschikbaar zijn in twee maten. De 42 inch modellen met een resolutie van 1024 x 768 starten vanaf een prijs van 2700 dollar, waar de 50 inch modellen met een resolutie van 1365 x 768 beginnen bij 3500 dollar.

Pioneer is slechts één van de enkele bedrijven die exclusief plasma-tv’s leveren. Bij de Consumer Electronics Show verklaarde Pioneer dat het videoformaat meer potentie voor uitbreiding heeft dan het LCD-formaat. De nieuwe modellen zullen naar verwachting vlug in de schappen liggen.