1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het HD DVD-kamp heeft een grote deal ontvangen van twee grote filmstudio’s, een deal die het formaat goed kan helpen in de strijd tegen Blu-ray.

Volgens de officiële verklaring zullen Paramount en Dreamworks hun films in exclusief het HD DVD-formaat publiceren. Ook films van Paramount Pictures, Dreamworks Pictures, Dreamworks Animation Paramount Vantage, Nickelodeon en MTV vallen onder deze deal.
De eerste film die uit deze deal zal voortvloeien, Blades of Glory, zal op op 28 augustus gelanceerd worden, gevolgd door Transformers en Shrek De Derde.

Een uitzondering op de deal zijn de films van Steven Spielberg. Zijn films zijn niet exclusief gebonden aan één van beide formaten.

De HD DVD groep deelde mede dat haar formaat "is gegroeid naar de best betaalbare manier voor consumenten om hun films in high-definition-kwaliteit te bekijken" en "het formaat biedt consumenten de kans om hun kijkervaring een persoonlijk tintje te geven, om interactief de films te beleven en zelfs om deel uit te maken van een groep van andere fans."