1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In de laatste versie van Google Earth heeft een weblogger een verborgen vliegsimulator ontdekt. Hoe de blogger hierachter is gekomen is niet duidelijk, Google heeft er zelf niets officieel over bekend gemaakt.

De flightsimulator werkt zowel in de versie voor Windows- en Linuxgebruikers als in de versie voor Apple-gebruikers. Om de applicatie te starten in Windows en Linux dient ment de toetsencombinatie Ctrl+Alt+A of Ctrl+Windows-toets+A te gebruiken. In Mac OS X moet men Command+Option+A gebruiken.

Nadat de desbetreffende toetsencombinatie ingetikt is verschijnt een venster. In dit venster heeft de gebruiker de mogelijkheid om uit een F16 of een SR22 vliegtuig te kiezen. Vervolgens kan de startpositie bepaald worden en kan er rondgevlogen worden waar men maar wilt.

Of de vliegsimulator een grap is van de zoekgigant is niet duidelijk. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat men probeert concurrerende software te ontwikkelen voor bijvoorbeeld de vliegsimulator van Microsoft, Flight Simulator.