min

Tags in dit artikel

, , , ,

Hewlet Packard zal morgen een nieuw 24-inch LCD scherm introduceren dat kan roteren en HDCP ondersteunt, waardoor beveiligde HD content getoond kan worden.

Hoewel het design misschien wel iets van Apple wegheeft, wordt het HP w2408 LCD-scherm in tegenstelling tot Apple monitoren niet verlicht door middel van LED’s, maar door middel van de traditionele CCFL’s. Het 24-inch grote scherm is wel voorzien van de Brightview anti-reflectietechnologie, waardoor er een kijkhoek van 160 graden bereikt wordt. Het scherm is dankzij het kleurengamma van 92 procent ook zeer geschikt voor designers. Verder heeft het scherm een beeldverhouding van 16:10 en een resolutie van 1920×1200 pixels bij 60Hz. Het scherm biedt daarnaast een contrastratio van 1000:1 en een response time van 5ms.


Het afspelen van beveiligde HD content op bijvoorbeeld Blu-ray of HD DVD via een HDCP grafische kaart is geen probleem, want dat wordt ook ondersteund door deze monitor. Daarnaast kan het scherm 90 graden gekanteld worden, waarbij de software het beeld automatisch roteert. Qua aansluitingen zijn er vier USB-poorten en een koptelefoonaansluiting aanwezig. HP heeft ook nog twee stereospeakers met een vermogen van twee Watt ingebouwd en de voet van de monitor is tevens te gebruiken als een opbergplaats voor een toetsenbord.

De HP w2408 zal naar verwachting deze maand in de winkels staan en heeft een richtprijs van 630 dollar.