HP heeft in de Verenigde Staten een nieuwe goedkope tablet uitgebracht. De tablet draagt de naam HP 8 en kost zo’n 170 dollar (130 euro). De tablet is ineens opgedoken in de online shop van HP en niet officieel aangekondigd door het bedrijf. De mobiele strategie van het bedrijf blijft een beetje onduidelijk.

HP is nogal een vreemde eend op de mobiele markt. Het bedrijf heeft in het verleden al smartphones en tablets uitgebracht, maar een echt goede kans heeft het bedrijf nooit gewaagd. HP lijkt altijd vroegtijdig af te haken of niet te willen doorzetten. Recentelijk besloot het bedrijf twee phablets uit te brengen in de Benelux. Wat we daar precies van moeten verwachten is nog onduidelijk, maar we volgen het uiteraard op de voet.

Vandaag is er ineens een nieuwe tablet opgedoken in de Amerikaanse online shop van HP, daar kunnen Amerikanen een HP 8 kopen. Dit is een tablet met een scherm van 8 inch, tegen een scherpe prijs. HP heeft de tablet niet officieel aangekondigd, maar gewoon toegevoegd aan de shop. Of deze HP 8 ook naar Europa komt is nog onduidelijk, ook de mobiele strategie van HP laat zich wederom raden.

De HP 8 is een tablet waar men in elk geval niet teveel van moet verwachten. De tablet beschikt over een 7,85 inch-scherm met een schermresolutie van 1024 x 768 pixels. De meeste concurrerende tablets zitten hier wel boven. Aan de binnenkant is een Allwinner-chip te vinden in combinatie met 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit.

De tablet beschikt verder over een 2 megapixel-camera aan de achterzijde en een 0,3 megapixel-camera aan de voorzijde. De accucapaciteit is 3.800 mAh, volgens HP goed voor een gebruiksduur van 7 uur. De tablet draait op Android-versie 4.2.2, een wat verouderde versie maar wel een die door meer fabrikanten nog wordt gebruikt.