1 min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens Forbes heeft Apple in maart de 500 miljoenste iPhone verkocht. Indien waar, dan bereikt het Amerikaanse bedrijf deze mijlpaal minder dan een jaar nadat exemplaar nummer 400 miljoen over de toonbank is gegaan.

De eerste 100 miljoen exemplaren werden vier jaar na de lancering van de iPhone verkocht. Apple bereikte de mijlpaal van 400 miljoen verkochte iPhones acht maanden geleden en wist in die tijd dus 100 miljoen nieuwe exemplaren te slijten.

Tegen het einde van dit jaar zou de grens van 600 miljoen stuks bereikt moeten zijn, zo verwacht Forbes. De miljardste iPhone zal naar verwachting in 2017 verkocht worden, maar dat is moeilijk te voorspellen.


Apple introduceerde de eerste iPhone in 2007. De verkoop was niet direct om over naar huis te schrijven. In het eerste kwartaal werden 717.000 stuks verkocht. Dat aantal toestellen wordt vandaag de dag in ongeveer twee dagen verhandeld. Het doel van 10 miljoen exemplaren in 2008 werd destijds overigens al met 3,7 miljoen stuks overschreden.