1 min

Apple viert een grote mijlpaal. Het bedrijf uit Cupertino heeft maar liefst 1 miljard exemplaren van de iPhone verkocht. Wanneer de miljardste verkoop precies plaatsvond heeft Apple niet laten weten, maar uiteraard heeft CEO Tim Cook wel het nodige te vertellen over de mijlpaal.

"De iPhone is een van de belangrijkste, wereldveranderende en meest succesvolle producten in de geschiedenis," aldus Cook. "Het is meer geworden dan een constant gezelschap, de iPhone is een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven en maakt veel van wat we gedurende de dag doen mogelijk."

Het toestel werd in juni 2007 gelanceerd, dus heeft Apple negen jaar nodig gehad om deze mijlpaal te bereiken. Om precies te zijn verkocht het 301.477,2 iPhones per dag. Omgerekend zijn dat er 3,4 per seconde. Dat is natuurlijk niet meer dan een gemiddelde, want als je kijkt naar de kwartaalcijfers die Apple gisteren onthulde, wordt duidelijk dat de verkopen van het mobiele toestel teruglopen. Afgelopen kwartaal verkocht het er nog 40,4 miljoen, tegenover 47,53 miljoen vorig jaar.

Het is niet de verwachting dat de iPhone 7, die mogelijk in de week van 12 september gelanceerd wordt, daar verandering in zal brengen. Echte vernieuwing zou op zich laten wachten tot de iPhone 8. Die wordt vermoedelijk in september 2017 gelanceerd en dan bestaat het toestel 10 jaar.