1 min

Tags in dit artikel

, ,

NEC en Aida Engineering hebben samen aangekondigd dat zij gewerkt hebben aan een zeer klein en draagbaar DNA-laboratorium.

Dit nieuwe apparaat is in staat om de resultaten van een DNA-onderzoek binnen 25 minuten te kunnen tonen. Met afmetingen van 50 x 20 x 40 cm is dit apparaat volgens Aida Engineering het eerste apparaat in zijn soort.

Wanneer de politie normaal probeert DNA te onderzoeken moet dit allemaal opgestuurd worden en duurt dit erg lang – één dag tot soms wel zelfs zeven dagen. Door het nieuwe DNA-laboratorium kunnen onderzoekers bewijs terplekke analyseren en verwerken. Een ander probleem dat het koffertje voorkomt is dat men normaal meerdere technologieën moet gebruiken bij het testen van DNA, bij dit nieuwe apparaat gebruikt men constant dezelfde technologie.

NEC zal haar nieuwe technologie demonstreren op de International Symposium on Human Identification-bijeenkomst – dat van 1 tot en met 8 oktober plaats vindt in Los Angeles. De Japanse politie zal ergens in het jaar 2008 beginnen met het gebruiken van de DNA-laboratoria.