1 min

Tags in dit artikel

, , ,

ComScore heeft een ranglijst gemaakt van de meest gebruikte zoekmachines, het resultaat is niet echt verrassend. Google staat nog steeds bovenaan met een marge van 28 procent.

Dit onderzoek gaat over de maand augustus, Google verwerkte 6,8 miljard zoekopdrachten, dit was alleen van de Amerikaanse internetgebruikers. Dit zijn ongeveer tweehonderd miljoen zoekopdrachten meer dan in de maand juli. Zoekmachine Yahoo verwerkte ongeveer een derde van het aantal zoekopdrachten van Google. In augustus had Yahoo vijftig miljoen minder zoekopdrachten dan in juli. Tussen juli en augustus kreeg Live search van Microsoft 110 miljoen minder zoekopdrachten.

Het is interessant dat ComScore nu alle zoekopdrachten indexeert die via de website van de zoekmachine worden ingevoerd. Filmpjes van YouTube worden ook als zoekopdracht van Google gezien, want YouTube is van Google. In de maand augustus zijn er bij YouTube 1,2 miljoen zoekopdrachten geweest. Maar wanneer de zoekopdrachten van YouTube niet worden meegerekend, is de marge tussen Google en Yahoo nog steeds 28 procent.