AMD werkt aan een nieuwe multi-GPU technologie die de strijd moet aangaan tegen nVidia’s SLI techniek. De CrossFireX technologie zal een aantal voordelen bieden. Zo zal het mogelijk zijn om 3 of 4 kaarten te laten samenwerken en zijn een aantal optimalisaties en technieken toegevoegd, waaronder CrossFire Overdrive en Hybrid CrossFire.

De nieuwe technologie zal worden ondersteund door AMD’s toekomstige chipsets, waaronder de AMD 790X en 790FX. Ondersteunde videokaarten zijn onder andere de Radeon HD2600 serie, de RV670 serie en mogelijk de HD2900 XT/Pro/GT. De exacte specificaties zijn echter nog niet bekend gemaakt. Volgens AMD zullen vooral DirectX 10 games voordeel hebben van triple of quad CrossFireX. De prestaties zullen varieren van 180% tot 260% tot 320% van de originele snelheid, bij respectievelijk twee, drie of vier cores. De werkelijke performance zal echter sterk afhankelijk zijn van de drivers.

Behalve multi-GPU technologie, zal CrossFireX ook andere features hebben. CrossFire Overdrive zal clocksnelheden dynamisch kunnen aanpassen om de performance te verbeteren. Hybrid CrossFire zal de mogelijkheid bieden om losse grafische kaarten te combineren met de onboard GPU. Tevens zal dit de losse grafische kaart(en) uitschakelen wanneer deze niet nodig zijn.

CrossFireX zal een onderdeel zijn van AMD’s Spider high performance platform, samen met AMD Phenom triple- en quadcore processors, maar zal waarschijnlijk al eerder beschikbaar zijn.