1 min

Tags in dit artikel

, ,

Enkele gebruikers van Apple’s computer stelden vanaf oktober vast dat hun machine af en toe volledig stopte met reageren. Apple heeft daarop een patch vrijgegeven die het probleem moet oplossen, maar toch zijn er gebruikers die nog steeds last hebben van het probleem.

Het probleem van het vasthangen blijken de drivers voor de ATI Radeon HD grafische kaarten te zijn die Apple in de nieuwe iMac’s ingebouwd heeft. Dit heeft het bedrijf bevestigd, alhoewel sommige gebruikers hieraan twijfelen.

"Een kleine groep van iMac-gebruikers hebben ons er van op de hoogte gesteld dat sommige machines blijven vasthangen na een softwareupdate van Apple. Hierdoor moet de gebruiker de iMac opnieuw opstarten," aldus een vertegenwoordiger van Apple in oktober. "We zullen het grondprobleem onderzoeken en zo snel mogelijk een update geven, het liefst nog deze maand."

Het bedrijf heeft begin november twee aparte updates vrijgegeven. iMac Software Update 1.2 is bedoeld voor gebruikers van Tiger en 1.3 voor gebruikers van Leopard. De update die via het ingebouwde Software Update te verkrijgen is zou het probleem moeten verhelpen.

Op het discussieforum van Apple geven gebruikers die de update hebben geïnstalleerd aan dat hun iMac’s nog steeds blijven vasthangen. Volgens sommigen is het probleem juist slechter geworden. Enkele gebruikers wisten het probleem op te lossen door hun besturingssysteem te downgraden naar Tiger. Sommige gebruikers moeten dus helaas verder afwachten totdat Apple het probleem heeft verholpen.