min

Tags in dit artikel

, , , ,

Iedereen heeft wel eens een Blue Screen Of Death (BSOD) gehad. Als dit gebeurt start je computer opnieuw op. De oorzaak is vaak een probleem wat niet automatisch op te lossen is. Er is nu een andere variant ontdekt, namelijk een Purple Screen Of Death.

Technologiewatcher NeoSmart heeft dit Purple Screen Of Death ontdekt in Windows Vista. Deze kreeg namelijk een Purple Screen Of Death na een conflict tussen een driver en Windows Vista Desktop Window Manager.

Echt vaak zal het paarse scherm niet voorkomen, aldus NeoSmart. Ook beweren zij dat een Purple Screen Of Death geen gevaar met zich meebrengt. Het gaat namelijk om een fout in de kernel in combinatie met sommige grafische drivers. Een gebruiker van een NVIDIA grafische kaart heeft al aangegeven een keer een paars scherm gekregen te hebben.

In eerdere bèta versies van Windows Vista was er sprake van een Red Screen Of Death. Deze is echter komen te vervallen bij de release van versie 5112. Dit scherm werd weergegeven zodra er een probleem was met de bootloader van Windows Vista.