1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple had hoge verwachtingen van haar Apple TV, maar de verkoopcijfers brengen roet in het eten. De Apple TV blijkt niet niet zo’n succes te zijn als aanvankelijk gedacht.

Onderzoeksbureau Forrester voorspelde dat Apple één miljoen Apple TV’s tegen het eind van het jaar zou hebben verkocht. Dit blijkt echter niet het geval. Analist James McQuivey, analist bij Forrester, schat dat Apple met de kerst 400.000 exemplaren zal verkopen, bovenop de geschatte 400.000 exemplaren die reeds verkocht zijn. Volgens McQuivey kunnen de verkoopcijfers van de iPhone en de iPod Touch tevens lager uitvallen door het gebrek aan interesse voor iTunes video.

Volgens het onderzoek heeft de helft van alle volwassenen die wel eens op internet surfen van de Apple TV gehoord. Slechts 5% van deze groep die tevens denkt dat ze weet wat het apparaat doet, heeft ook daadwerkelijk een winkel of de website van Apple bezocht om meer informatie in te winnen.

Volgens McQuivey moet Apple NBC terughalen om de iTunes store te verbeteren en aantrekkelijker te maken. Het verhuren van films zou hier volgens hem ook aan bijdragen.