Het Franse ministerie van Gezondheid heeft een waarschuwing uitgegeven tegen overmatig GSM-gebruik, vooral onder kinderen. Deze waarschuwing is uitgegeven ondanks onderzoek wat aangetoond heeft dat mobiele technologie onschadelijk is voor de gezondheid.

Nieuwe mobieltjes gericht op kinderen heeft bezorgdheid doen ontstaan omdat jonge kinderen in het bijzonder vatbaar zijn voor mogelijke schadelijkheid voor de gezondheid, aldus de minister voor gezondheid in een verklaring.

"Sinds een gevaar voor de gezondheid niet uitgesloten kan worden, moeten we voorzichtig zijn." aldus de minister. Het ministerie heeft aanbevolen om telefoons met mate te gebruiken in de buurt van kinderen, en heeft advies gegeven hoe gebruikers van GSM’s hun blootstelling tot een minimum kan beperken.

"Men moet een mobiele telefoon met gezond verstand gebruiken, niet bellen wanneer de ontvangst slecht is of tijdens het reizen op hoge snelheid en de telefoon weghouden van gevoelige delen van het lichaam door middel van een handsfree-kit." aldus het ministerie.

In november 2006 heeft een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie gezegd dat langdurige blootstelling aan de straling van mobiele telefoons geen schadelijk effect heeft op de gezondheid. Ondanks dat hebben andere studies wel aangetoond dat mensen die een analoge telefoon voor meer dan tien jaar gebruikt hebben, een verhoogde kans op tumoren hebben.