2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Gisteren gaf Bill Gates zijn laatste keynote voor de CES in het Palazzo in Las Vegas. Ondanks zijn laatste keynote maakte hij er zich op een grappige manier van af.

Bill heeft voor zijn laatste keynote een video laten maken, waar hij zich zelf een beetje belachelijk loopt te maken.

Voor Bill was er verder niet veel meer te melden aan de mensen in Las Vegas. Bill geeft aan dat we wel steeds meer en sneller met nieuwe technologieën te maken krijgen. Als voorbeeld laat hij weten dat de tijd van de toetsenborden en muizen langzamerhand verdwijnt en dat deze plaats moeten maken voor nieuwe technologieën zoals spraakherkenning en aanraakschermen.

Bill had daarentegen wel het nodige te melden over de stand van zaken bij Microsoft. Bill en Robbie Bach melden namelijk dat er op dit moment ongeveer 100 miljoen mensen Windows Vista gebruiken. De console van Microsoft, de Xbox, deed het dit jaar ook weer goed. Van de console gingen er 17,7 miljoen over de toonbank. Door deze stijging van het aantal consoles kan Microsoft, met tien miljoen leden, zelfs alleen al met games en diensten voor Xbox Live 3,58 miljard dollar winst maken. Het gebruik van Windows Mobile is ook toegenomen. Vorig jaar waren er nog tien miljoen gebruikers en op dit moment zijn dat er twintig miljoen.

Als Bill stopt in juli 2008, is het nog niet helemaal gedaan met hem binnen Microsoft. Bill liet niet weten wat hij precies gaat doen, maar hij gaat zich nog wel met projecten bezighouden die zich binnen Microsoft afspelen.

Ten slot liet hij een mobiele navigator zien.
Dit apparaat is in staat om zijn omgeving te herkennen. Over deze omgeving kan het apparaat dan meer informatie geven.