De Vlaamse televisiezender VTM en de populairste soap van de zender, Familie, zorgen samen voor een Vlaamse primeur. Er zullen namelijk speciale GSM-afleveringen van de reeks gemaakt worden, zogenaamde ‘mobisodes’.

Mobisodes zijn korte afleveringen van een tv-reeks die aangepast zijn om op een gsm te kunnen bekijken. De mobisodes zullen verspreid worden via Proximus’ 3G-netwerk en worden de dag voor de uitzending op TV aangeboden. Elke aflevering duurt zo’n vier minuten en in totaal worden 155 mobisodes ingeblikt.

"Het verhaal van de mobisodes loopt grotendeels parallel met dat van het televisieprogramma’s", aldus Martijn Bal van de VMMa. "We willen zij die niet op tijd thuis kunnen zijn voor Familie en die niet uitgesteld willen kijken de mogelijkheid bieden om via de gsm te volgen. Familie op televisie is uiteraard beter en uitgebreider, maar wie enkel de mobisodes volgt, krijgt een afgerond verhaal te zien".

Een mobisode kost 0,49 euro per aflevering, een maandabonnement kost gebruikers 4,99 euro. Daarbovenop komen nog eens de toegangskosten tot het 3G-netwerk, die maximaal 0,50 euro per kijksessie bedragen.