2min

Tags in dit artikel

, ,

En we zijn terug met nieuwe spekjes voor jullie bekjes. We beginnen met reuzegrote iPod-oordopjes, keren terug naar vervlogen tijden met de Etch-A-Sketch en stoppen met een hulpje voor de socially retarded mensen. Veel leesplezier!

Voor mensen met flaporen: de 500XL-speakers

De klassieke iPod-oordopjes hebben zich vanaf de release van de iPod ontpopt tot een statussymbool, maar zijn inmiddels vervangen door hun minder opvallende opvolgertjes. Toch is er nu deze gadget, die de klassieke iPoddopjes voorstelt, maar dan vijfhonderd keer uitvergroot en allesbehalve bedoeld om in je oorschelp te proppen. Althans, dat hopen we. Deze speakers hebben bovendien een ingebouwd versterkertje en halen hun stroom uit de USB-aansluiting, het stroomnet of uit batterijen. Gelukkig is de prijs van de speakers niet vergroot met een factor 500, maar ben je er al vanaf voor 40 dollar.

Etch-a-Sketch Deluxe TV: Shake-shake-shake, shake your booty!

Wie in zijn gehele jeugd nog nooit een Etch-A-Sketch-bord heeft aangeraakt, heeft ofwel een serieus probleem ofwel twee chimpansees als ouders. Deze moderne uitwerking van het oeroude teken-en-schud-speelgoed biedt alles wat de klassieke versie biedt, maar dan groter. Zelfs het schudaspect is aanwezig, want even schudden met de controller en je tekening is weg! Schudden aan de televisie helpt niet, helaas. Bovendien heeft deze etch-a-sketch remake vier modi: Cool Drawing Tools, Trace A Pic, Super Sketch en Connecting The Dots. Bij de ene modus is het de bedoeling een tekening over te tekenen, de andere vraagt dan weer om genummerde puntjes te verbinden, maar ook een uitgebreide teken-zelf-maar-modus is aanwezig. Dit apparaatje is klaar om ingeplugd te worden in elke televisie en kost slechts 13 dollar.

Socially retarded? Laat een apparaat je oneliners verzinnen…

Nerd, ja jij daar…ja JIJ! Ik weet dat je dit leest en lees maar verder, want deze gadgets zijn echt iets voor social retards. Het gaat eigenlijk om simpele elektronische apparaatjes, elk met hun eigen kleuraccent. De rode versie is bedoeld om je ‘catchy’ oneliners te leren waarmee je een meisje zou moeten benaderen, terwijl de zwarte versie bedoeld is om beledigingen te genereren die het vriendje van het benaderde meisje moeten wegjagen. Deze hulpjes kosten je 13 euro per stuk en bieden elk onderdak aan veertig zinnen, die je naar hartelust kunt gebruiken in elke situatie. Denken we bijvoorbeeld aan het afsluiten van een sollicitatiegesprek dat niet goed is bevallen of het aantrekken van het buurmeisje dat je altijd zit te bespieden met je verrekijker.

Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je gewoon ergens een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Dat was de Gadget Roundup voor deze week, tot volgende week!