1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

HD DVD krijgt wederom een nieuw tegenslag te verwerken. In Groot-Brittannië heeft winkelketen Woolworths bekend gemaakt vanaf maart te stoppen met het verkopen van HD DVD producten en zich enkel gaat richten op het Blu-ray-formaat als opvolger van de dvd.

Woolworths is hiermee de eerste retailer die het HD DVD-formaat in de ban te doen. De Britse winkelketen is tot dit besluit gekomen door de steeds slechtere verkopen van het HD DVD-formaat. De spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen was toen Blu-ray tijdens kerst tienvoudig meer verkocht dan HD DVD.

Volgens Woolworths ligt de hoofdoorzaak van de tegenvallende verkopen van HD DVD bij de PlayStation 3. De spelcomputer van Sony wordt met een ingebouwde Blu-ray-speler meegeleverd, waardoor in een klap miljoenen huishoudens in Groot-Brittannië de beschikking hebben over Blu-ray. Dit aantal is dus vrijwel onoverbrugbaar voor het HD DVD-formaat.

Woolworths doet HD DVD niet helemaal van de hand, de winkelketen blijft het formaat online nog wel aanbieden. Maar in de winkels zal je vanaf maart dus enkel nog maar het Blu-ray-formaat tegenkomen. Of andere winkelketens het voorbeeld van Woolworths zullen volgen is nog onduidelijk.