1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony betreedt de markt van digitale fotolijsten met haar plannen om in maart drie nieuwe producten te lanceren. Taiwanese producenten maken zich echter zorgen of aan de vraag naar middelgrote lcd-schermen kan worden voldaan.

Sony’s DPF-V900, DPF-V700 en DPF-D70 hebben een resolutie van 800×480 en een verhouding van 15:9. Twee modellen zullen zeven inch zijn en een ander model negen inch. Volgens Sony zullen de fotolijsten voor respectievelijk 250, 190 en 140 dollar over de toonbank gaan.

Volgens Taiwanese producten viel de verkoop van de lijsten vorig jaar tegen, maar zal de markt flink gaan uitbreiden in de komende twee tot drie jaar. De producenten maken zich wel zorgen over de voorraad aan middelgrote schermen nu Sony in de nieuwe markt kennis maakt. Het komende jaar zal er een tekort zijn aan deze schermen , maar in het eerste kwartaal verwacht men dat de vraag licht zal dalen.

Philips was een van de eerste die de wereld van digitale fotolijsten betrad. In 2007 besloten enkele bedrijven als ViewSonic, HP, Toshiba en Kodak om Philips te volgen.