1 min

Tags in dit artikel

, ,

Op het World Mobile Congres in Barcelona heeft Nokia een mobiele telefoon getoond die volledig gemaakt is van opnieuw gebruikt materiaal.

Het rubberen toetsenbord is gemaakt van oude autobanden en de buitenkant van oude plastic frisdrankflessen. Nokia heeft dit concept “Remade” gedoopt.

"Het idee achter dit concept is dat we wilden onderzoeken of het mogelijk was om een nieuw apparaat uit oude onderdelen te maken", aldus Nokia in een persbericht.

"Het mobieltje is volledig opgebouwd uit gerecycled materiaal, waardoor we geen nieuwe grondstoffen in het productieproces hoeven betrekken. Het vermindert noodzakelijk afval en stelt ons in staat milieubewuster te produceren", aldus het Finse telecomconcern.

Het Remade-concept is onderdeel van algeheel klimaatvriendelijk beleid van het Finse bedrijf. "Met Remade willen we fabrikanten inspireren om efficiënter na te denken over toekomstige ontwerpen. Ook willen we hiermee een discussie aanzwengelen." Degene die dit concept willen aanschouwen zullen naar het congres in Barcelona moeten want voorlopig heeft Nokia geen plannen om de Remade ook echt te gaan produceren.


Nokia Remade[/sub]