1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Sharp heeft een nieuwe 250 mW blauw-violet laserdiode ontwikkelt welke volgens de producent een grote snelheidsverbetering op zou moeten leveren. De snelheid van de Blu-ray schrijvers zullen van de huidige 72 Mb/s versnellen naar een maximum van 216 Mb/s.

De producent liet weten dat het de nieuwe diodes vanaf april dit jaar zal gaan verkopen. Vanaf dat moment zal het ook een productiecapaciteit hebben van 700.000 diodes per maand. Van de diodes zullen twee modellen zijn, een model van 3.3 mm voor laptops en een versie van 5.6 mm voor desktops.

De 250 mW welke de diodes afgeven is volgens Sharp het hoogste aantal mW dat ooit gehaald is. Deze 250 mW is ook hetgeen ervoor zorgt dat de schrijvers zoveel extra snelheid kunnen krijgen. Volgens Sharp is het stroomniveau genoeg om een snelheid tussen de 4x (144 MB/s) en 6x (216 MB/s) te bereiken.

De nieuwe diodes kunnen op dit moment wel al uitgeprobeerd worden, maar zijn nog niet bepaald goedkoop. Sharp vraagt op dit moment nog 50.000 Yen per diode, dit komt neer op ongeveer 318 euro.