1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Bill Gates heeft tijdens een interview door laten schemeren dat Windows 7, de opvolger van Windows Vista, veel meer gericht zal zijn op besturing door middel van spraak en aanraking.

"De opvolger van Windows Vista is een grote stap voorwaarts op het gebied van spraak, handschriftherkenning en touch", aldus Gates. Microsoft heeft al eerder door laten schemeren dat een iPhone-achtige touch-interface ook in Windows 7 terug te vinden zal zijn en volgens Gates zal dat ook één van de meest aansprekende onderdelen van de nieuwe interface worden.

"Het valt te verwachten dat touch snel de standaard wordt op bepaalde apparaatvormen, omdat we nauw samenwerken met de fabrikanten van deze apparaten. Of spraakbesturing en handschriftherkenning ook succesvol gaan worden is momenteel lastig te zeggen." Het is bekend dat Gates een groot voorstander is van handschriftherkenning en de tablet-pc, maar hoewel er maar weinig vraag is naar deze computers is Gates nog niet van plan om de ondersteuning voor dergelijke pc’s op te geven. Gates hoopt dan ook dat meer studenten besluiten om voor een Windows notebook met handschriftherkenning te gaan.

Inmiddels zijn er al wat vermeende afbeeldingen van Windows 7 uitgelekt en ook over de verwachte releasedatum is al veel gesproken. Gates deed daar echter geen uitspraken over, waardoor het vooralsnog gissen blijft naar de exacte details.