2min Devices

Gates: “Volgende Windows ergens volgend jaar”

Bill Gates, mede-oprichter van Microsoft, heeft vrijdag gezegd dat hij een nieuwe versie van het Windows-besturingssysteem ergens volgend jaar op de markt verwacht.

Gates: “Volgende Windows ergens volgend jaar”Ondanks dat het Microsofts doel is om regelmatig updates uit te brengen voor het meest gebruikte besturingsysteem, suggereert Bill Gates dat het waarschijnlijk niet lang zal duren voordat er een nieuwe versie van Windows uit zal komen.

Eerder was de verwachting van Microsoft nog dat er pas drie jaar na de release van Vista een volgende versie zou komen. Volgens een woordvoerster van Microsoft liggen de uitspraken van Gates op één lijn met de ontwikkelingscyclus, welke normaal gesproken eerst een test-versie zal opleveren, voordat de officiële introductie plaats zal vinden.

"Ik ben erg enthousiast over wat de volgende Windows in meerdere opzichten kan doen", aldus Gates tijdens een seminar over zakelijke liefdadigheid in Miami. Als antwoord op een vraag vanuit het publiek antwoordde Gates: "Het zal ergens volgend jaar worden dat er een nieuwe versie zal komen."

Bill Gates gaat zich vanaf juni meer richten op de "Bill and Melinda Gates Foundation" en zal daardoor zich niet meer met de dagelijkse gang van zaken bij Microsoft bezighouden. Volgens Gates zullen komende versies van Windows een revolutie teweeg brengen op het gebied van mobiele telefonie en meer gericht zijn op spraakherkenning en aanraakschermen.

Bron:Reuters