1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung heeft een nieuw patent op een gaming-telefoon aangevraagd. Het betreft een clamshell-model en het is niet de eerste keer dat de Koreanen een patent aanvragen op dit gebied, omdat soortgelijke dingen al vaker zijn langsgekomen.

Het clamshell-model heeft een aantal voordelen. Zo kan het interne scherm dat aanwezig is naar het midden geschoven worden, wat een aantal gevolgen heeft. Als je het interne scherm namelijk wegschuift komen er een aantal toetsen vrij die volgens Samsung gebruikt kunnen worden voor games.

Dat is overigens niet het enige voordeel, want het clamshell-model zorgt ervoor dat er meer ruimte gecreëerd wordt. Daardoor is er meer ruimte over voor andere features. Zo kan er bijvoorbeeld in de extra ruimte een betere en grotere luidspreker in de telefoon geïmplementeerd worden.

Of de gaming-telefoon daadwerkelijk ook op de markt zal gaan komen is nog niet duidelijk, aangezien het eerder is voorgekomen dat Samsung patenten heeft aangevraagd die uiteindelijk op niets uitliepen. Samsung heeft echter in deze sector al vaker patenten aangevraagd, dus daaruit kunnen we wel concluderen dat Samsung interesse heeft in het ontwikkelen van gaming-telefoons.