min

Tags in dit artikel

,

Nokia heeft in samenwerking met de Universiteit van Cambridge een concepttelefoon op basis van nanotechnologie ontworpen. De ‘Morph’, zoals het concept heet, is volgens Nokia een voorbeeld van hoe telefoons er in de toekomst uit kunnen zien.

Het materiaal waarvan de Morph is gemaakt is uit te rekken en flexibel, waardoor de telefoon totaal verschillende vormen kan aannemen. Behalve de flexibiliteit van het materiaal biedt nanotechnologie ook de mogelijkheid voor transparante elektronica en zelfreinigende oppervlakken. Volgens Nokia kunnen een aantal technieken die in dit concept zitten al in de komende zeven jaar op mobiele telefoons worden toegepast.

"Nokia Research Center bekijkt manieren om de vorm en functies van mobiele apparaten opnieuw uit te vinden. Het Morph-concept laat zien wat er in de toekomst mogelijk kan gebeuren", aldus Dr. Bob Iannucci, CTO van Nokia. Dr. Tapani Ryhanen, hoofd van de onderzoeksgroep van de universiteit, laat daarnaast weten dat hij hoopt dat een combinatie van dit concept en de nanotechnologie ervoor zorgt dat de mogelijkheden van nanotechnologie bij een groter publiek bekend worden.

Nokia en de universiteit showen het concept op de "Design and the Elastic Mind" tentoonstelling in het museum van moderne kunsten in New York. Een filmpje van de Morph is hier te downloaden.