Microsoft brengt haar Silverlight-technologie naar de mobiele telefoon. Het bedrijf heeft namelijk een overeenkomst met Nokia gesloten.

Door de overeenkomst moet Microsoft een versie van de software voor Nokia’s Series 60-smartphones schrijven. De software zal ook op tabletapparaten van Nokia werken, zoals de N800.

De aankondigingen versterkt de strategie van Microsoft om Sliverlight een wijdverspreide technologie te maken, in de hoop dat ontwikkelaars het zullen gebruiken om ingewikkelde online programma’s te maken. "Het hele idee achter Silverlight is om één programmeermodel aan te leveren en deze over het gehele web te gebruiken," aldus John Case, general manager van Microsofts Developer Division.

Microsoft heeft momenteel werkende versies van Silverlight voor Windows en Mac OS X. Een Linux-versie staat nog op de agenda. Microsoft zal ook een versie van Silverlight produceren voor haar eigen Windows Mobile apparaten later dit jaar. Het bedrijf is tevens van plan om haar Flash-concurrent naar andere apparaten te brengen.